Movavi Video Editor översikt 2024: allt du borde veta

Om du vill redigera videor finns det otaliga alternativ. Tyvärr är de flesta av de bra videoredigerarna komplicerade, dyra och kräver en brant inlärningskurva. Om du sedan hittar en enkel videoredigerare som är mer användarvänlig är den ofta bara inte särskilt bra; buggig, klumpig och alltför förenklad för vad du behöver.

Det är därför vi alltid är glada att granska ett videoredigeringsprogram som samlar allt vi kräver av en avancerad app, men i ett prisvärt, användarvänligt paket. Och det är därför vi idag granskar Movavi Video Editor!

Oavsett om du vill skapa innehåll för YouTube eller någon annan plattform för sociala medier, eller om du är en aspirerande filmskapare som bara vill börja, kommer du förmodligen att vilja läsa den här recensionen. Movavi video editor har massor av funktioner som är både användarvänliga och perfekta för att skapa de typer av innehåll som är populära idag. Oavsett om du ska göra korta, snabba klipp i vertikalt videoformat eller filmer i full längd, läs vidare ...

Vad är Movavi? | Programvara för videoredigering 

Movavi är ett varumärke som erbjuder en mängd olika program för innehållsskapare, och Movavi Video Editor är precis vad dess namn hävdar: En videoredigerare.

Hela deras programvarusvit riktar sig till både nybörjare och seriösa innehållsskapare som vill ha alternativ som är enkla, snabba och effektiva för att uppnå redigerings- och specialeffektbehov för deras kreativa stil.

Movavi Video Editor Review | Viktiga fördelar

Det finns två viktiga fördelar här för alla som letar efter en enkel videoredigerare. Först och främst är naturligtvis Movavi videoredigerare mycket lätt att använda! För det andra, och lika viktigt, är det faktum att denna programvara faktiskt är mycket kapabel att leverera resultat på professionell nivå utan professionell tid och kostnad för utbildning. Låt oss dyka djupare in i vad som gör just detta val så bra.

Gränssnitt och användarvänlighet

Den överlägset mest utmanande aspekten av videoredigering är naturligtvis inlärningskurvan. Tyvärr, när du ser högkvalitativa videor från bara några år sedan, är det troligt att endast någon med omfattande utbildning och avancerad erfarenhet kunde ha skapat sådant innehåll, och det skulle kräva mycket komplicerad programvara, för att inte tala om en mycket kraftfull dator.

Idag är det tack och lov inte längre så! Programvaran för videoredigering har utvecklats en hel del, inte bara när det gäller funktioner utan också när det gäller att sänka den branta inlärningskurvan. Detta är en av de främsta anledningarna till att vi rekommenderar en videoredigeringsapp som Movavi; den är mycket användarvänlig, så det gör det möjligt för även en nybörjare att skapa polerat, professionellt innehåll. Det kräver inte intensivt studerande av komplexa funktioner, men det erbjuder en utmärkt balans mellan funktionalitet och prestanda, vilket vi kommer till nästa.

Funktioner som huvudtidslinjen är elegant rena, enkla och lätta att använda. Redigering, till exempel klippning.

Verktyg och funktioner

På tal om funktionalitet och prestanda, låt oss prata om vad Movavi Video Editor 2024 har att erbjuda. Vid en första anblick kan du se att gränssnittet är relativt enkelt, och när du först startar appen kommer du att vägledas genom de grundläggande stegen för hur du redigerar en video och skapar en slutprodukt.

Enligt vår egen erfarenhet av videoredigering i över 10 år är de viktigaste verktygen du behöver vanligtvis mycket enkla: stabilisering, färgkorrigering, (färggradering / filter / överlägg) ... och övergångar. På senare tid, särskilt för innehåll i sociala medier, har det också blivit superviktigt att kunna ta bort en bakgrund och skapa sammansatta bilder, liksom saker som jump cuts etc.

 Tack och lov erbjuder Movavi alla dessa funktioner! Ännu viktigare är att det inte är en omöjlig utmaning att använda funktionerna när du först försöker lära dig hur. Verktygen är mycket lätta att förstå, men ändå mycket kraftfulla och effektiva.

Jag tror att ett nyckelområde där Movavi till och med kan ligga före de mest avancerade alternativen som används av avancerade proffs är detta: eftersom programvaran är inriktad på dagens innehållsskapare gör den det ännu enklare att skapa den typ av innehåll som är populärt på sociala medier. Dessutom är de typer av effekter som finns tillgängliga också väl lämpade för innehållsskapare av alla slag.

Movavi AI videoredigeringsverktyg

En av de större aspekterna att notera är att Movavi Video Editor använder AI för vissa verktyg:

● Stabilisering

● Borttagning av bakgrund

● Borttagning av ljudbrus

Dessa verktyg är en enorm bonus för alla som arbetar med modernt innehållsskapande, på grund av populariteten hos knep som att lägga till memes direkt i ditt videoinnehåll och göra kollaborativt arbete.

Den ultimata frågan är naturligtvis om de här funktionerna verkligen fungerar? Ja, de fungerar faktiskt förvånansvärt bra! Stabiliseringsverktyget är ett bra exempel, eftersom jag tidigare har haft många dåliga erfarenheter av mycket avancerade videoredigeringsprogram med stabiliseringsverktyg som var nästan omöjliga att räkna ut, och ännu värre, de fungerade ofta inte korrekt.

I Movavi Video Editor, med AI-stabiliseringsverktyget, är gränssnittet elegant; som de andra verktygen är det så enkelt som att högerklicka på klippet och hitta önskat video- / ljudverktyg. Verktyget i sig är en bra balans mellan användarkontroll och övergripande enkelhet. Det finns två kontrollreglage och ett mycket rent och användarvänligt före/efter-gränssnitt där du kan kontrollera resultaten innan du använder dem i ditt arbete. Slutligen, resultaten ... fungerar bara fantastiskt bra!

Hastighet och prestanda

Förutom högkvalitativa resultat var ren hastighet och prestanda en av de saker som värdeorienterad programvara tidigare inte kunde erbjuda. Men vi har alla ett lika stort intresse av att spara tid, naturligtvis! Det är viktigt att alla program som vi rekommenderar är kraftfulla, snabba och effektiva. Vi föredrar också att rekommendera programvara som inte kräver en dyr, avancerad dator.

Vi är därför glada att kunna rapportera att Movavi Video Editor är både snabbt och resurseffektivt. Dessutom, även när du är klar med redigeringen, är exportprocessen också snabb och tar inte upp datorn särskilt mycket heller.

Systemkompatibilitet och videoformat

En av de mer tekniska, nördiga aspekterna av programvarurecensioner som vi måste täcka är vilka videofilformat som stöds och systemkompatibilitet i allmänhet. Goda nyheter: Movavi Video Editor är tillgänglig på både Windows och Mac och kräver knappt något hårddiskutrymme, RAM eller CPU-kraft. Den mindre goda nyheten är att den (ännu) inte är tillgänglig för mobila enheter. (Naturligtvis kan en tillräckligt stor Windows-baserad surfplatta använda appen, men Apple är fortfarande envis och tillåter inte MacOS-appar på sin iPad Pro, även om det är teoretiskt möjligt).

När det gäller filkompatibilitet är alla ljud- och videoformat som du kan fånga idag kompatibla med Movavi Video Editor, från AVI, MP4, MOV, MP3, WAV och många fler.

Programvarupaket/buntar

Slutligen bör vi nämna att om ditt arbetsflöde är mer mångsidigt än bara ett redigeringsprogram, blir Movavi ett ännu bättre val än många konkurrenter. De erbjuder en hel svit med appar som passar perfekt för nästan alla moderna typer av innehållsskapare. Om du är en streamer/gamer som behöver en robust, högkvalitativ skärminspelningsapp finns det Movavi Screen Recorder. Om du också redigerar foton eller skapar bildspel har Movavi återigen ett alternativ, inklusive några som är tillgängliga som mobilappar. 

Värde

Med alternativ för månads- och årsabonnemang, eller en livstidslicens, är det svårt att argumentera mot det värde som Movavi Video Editor erbjuder. Du kan naturligtvis prova programvaran gratis, och om du gillar det kan du köpa en prenumeration antingen en månad i taget för $ 19,95, eller årligen för $ 79,95, ... eller så kan du bara köpa en livstidslicens för $ 99,95.

Med tanke på att mycket programvara idag bara är prenumeration måste vi ge en mycket gynnsam nick till Movavi för att erbjuda livstids tillgång till en app för under $ 100.

Gör dock inga misstag; det skulle fortfarande vara ett starkt värde även på månad-till-månad-nivå, särskilt om du tjänar pengar på ditt innehåll eller helt enkelt använder det för att bygga ett företag. Hursomhelst är det bra att ha alternativ för olika budgetar.

Movavi Video Editor Review | Vem ska köpa det?

Om du aldrig har redigerat video tidigare, men du vill komma igång och du är seriös med att skapa högkvalitativt innehåll, är Movavi Video Editor ett bra ställe att börja. Balansen mellan värde, funktioner och inlärningskurva är en av de bästa i branschen, oavsett om du har mycket liten erfarenhet eller en hel del.

Om du redan har viss erfarenhet, men du bara vill ha något mindre komplicerat och mer enkelt, är Movavis erbjudande också ett utmärkt alternativ, för även om gränssnittet är mycket användarvänligt är resultaten fortfarande professionell kvalitet. Med andra ord, om du bara inte behöver den oändliga röran av verktyg Premiere, Final Cut eller Da Vinci, kolla in det här. 

Slutligen, även om du arbetar professionellt, finns det fortfarande många gånger när du bara vill hålla saker enkelt och inte behöva ta fram de tunga verktygen för enkelt, snabbt innehåll. Speciellt om du inte gör hela filmer i biolängd, och allt du verkligen vill är att skapa snabba klipp för TikTok / Instagram, eller korta vloggar för YouTube, ... då är Movavi Video Editor återigen det perfekta tillskottet till din verktygssats.

Slutliga fördelar och nackdelar

Vi kan sammanfatta den här recensionen på ett mycket enkelt sätt:

Fördelar:

● Otroligt enkelt, användarvänligt gränssnitt

● Professionella verktyg som faktiskt fungerar

● Moderna funktioner som är perfekt lämpade för dagens innehållsskapare

● Otroligt värde, inklusive den svårfångade engångsinvesteringen (livstidslicens)

Nackdelar:

● Färre avancerade kontroller jämfört med avancerad programvara

● Ingen kompatibilitet med mobiler (eller vissa surfplattor, eller Apple M1-chip)

... Som du kan se är nackdelarna inte riktigt ett problem för de typer av människor som vi skulle rekommendera denna videoredigeringsprogramvara till! Fördelarna å andra sidan gör det till ett perfekt val. 

Movavi Video Editor recension | Slutsats

Du kan ladda ner en gratis testversion av Movavi Video Editor, eller så kan du köpa antingen en månadsabonnemang eller en livstidslicens. ($ 99,95) Movavi erbjuder också buntar av deras programvara, från $ 99,95 per år, om du behöver andra saker som Movavi Screen Capture, etc.

Sammantaget är det ganska tydligt vad Movavi Video Editor har att erbjuda, och vem som bör överväga det. Det är utformat för att tilltala praktiskt taget alla typer av innehållsskapare, från nybörjare till seriösa videoredigerare. Det bästa du kan göra är naturligtvis att prova det själv, gratis, och se hur du gillar det! Enkelheten i användarupplevelsen, i kombination med de imponerande resultaten, kommer att visa sig vara ett stort värde för nästan vem som helst!