utställning

Andreas Varro ställer ut "Screen Time" på Corporeality i Paris

"Screen Time" / Andreas Varro.

Fotografen Andreas Varro ställer ut sitt verk "Screen Time" på utställningen Corporeality på Bastille Design Center i Paris – tillsammans med kända namn som David Lynch och Christopher Makos.

Utställningen "Corporeality" på Bastille Design Center i Paris undersöker människokroppens förändrade roll i den digitala eran, från tidig fotografi till dagens digitala medier. 

Bland utställarna hittar vi den svenske fotografen Andreas Varro som ställer ut sitt verk Screen Time. Just Screen Time är en av Varros favoritbilder – en bild som balanserar skönhet och förtvivlan och lyfter frågan om hur barn dras in i vuxenlivets ytlighet.

– Teknologin är en konstant balansgång mellan det goda och det onda. Jag är jätteglad att få komma ut på den internationella scenen och extra stolt att just 'Screen Time', en av mina favoritbilder, blev kurerad," säger Andreas Varro.

Varros verk belyser hur människan påverkas av sociala medier, och ifrågasätter teknologins påverkan på barns utveckling och därmed hur framtidens vuxna påverkas av tekniken.

Utställningen äger rum den 8–11 november 2024 på Bastille Design Center i Paris och arrangeras parallellt med Paris Photo Fair och utforskar hur människokroppen har skildrats genom konstens och teknologins utveckling. 

Utställningen arrangeras av Art-Icon, en kulturorganisation med baser i Milano och Paris som arbetar för att främja samtida konst och fotokonst internationellt.

Här hittar du fler utställningar.