Utställning

AVICII: The Life and Music of Tim Bergling blir fotoutställning

"Utställningen är hyllningar till Tims bestående arv och den påverkan hans musik har haft på miljontals människor runt om i världen", säger utställningens curator om bilderna som återfinns i fotoboken.

Utställningen “AVICII: The Life and Music of Tim Bergling” som visas på Avicii Experience i Stockholm baserar sig på fotoboken med samma namn. Utställningen innehåller även en samling tidigare osedda bilder från Aviciis uppträdanden på Ibiza 2013, tagna av fotografen Cim Ek.

Pop-up-utställningen innehållet över 50 utvalda foton som visar Tim "Avicii" Berglings liv och musikaliska resa, och är fotograferad av flera fotografer.

“Vi är glada att fördjupa vårt samarbete med Avicii Experience för att förverkliga denna unika fotoutställning. Boken och utställningen är hyllningar till Tims bestående arv och den påverkan hans musik har haft på miljontals människor runt om i världen,” säger Mia Bengtsson Plynning, curator för utställningen, bildredaktör för boken “Avicii: The Life and Music of Tim Bergling” och anställd på Avicii Music.

Utställningen “The Life and Music of Tim Bergling Pop-Up Photo Exhibition” är nu öppen för allmänheten på Avicii Experience, Sergelgatan 2, Stockholm. Inträde till fotoutställningen är gratis. 

Avicii Experience öppnade sina dörrar den 26 februari 2022 på Sergelgatan 2 i Stockholm. Som en av de mest framstående artisterna i den samtida eran skapade Avicii många globala musikhits och var en stor inspirationskälla för hyllade musiker över olika genrer. Han är fortfarande en av de mest strömmade artisterna i världen idag.

Här kan du läsa mer om aktuella utställningar.