nyhet / tillbehör

DJI SDR Transmission kan skicka trådlös bild i 1080/60p

DJI släpper överföringsenheter för högupplöst video, något som passar för små arbetsteam som behöver monitor på annan plats.

DJI SDR Transmission är sändar- och mottagarenheter för högupplöst video, något som passar exempelvis för team som behöver monitor-möjligheter på en plats långt bort från ett inspelningsställe.

Enheterna ska klara av svåra miljöer med interferens och kunna skicka bild i 1080/60p i upp till 20 megabit upp till 3 kilometer, med en lagg på 35 millisekunder. DJI SDR Transmission kan automatiskt hoppa mellan och välja de frekvenser som passar bäst av 2,4 GHz, 5,8 GHz och DFS-band.

Tillsammans med DJI RS stöds även Force Mobile, virtuell joystick, gimbalfunktioner och tillsammans med en kamera för justering av bländare, slutare, ISO och exponering.

DJI SDR Transmission kan överföra metadata och filmkameror som ARRI och RED kan anpassas via SDI, vilket ger regissörer, filmfotografer och DIT-team realtidsåtkomst till detaljerad inspelningsinformation.

Mottagarenheten kan kopplas upp via USB-C eller Wifi eller monitorer via SDI/HDMI.

DJI SDR Transmission Combo har ett pris på 599 euro, DJI SDR Transmission Transmitter 329 euro, DJI SDR Transmission Receiver 329 euro. Exakta svenska priser finns ännu inte tillgängliga.