nyhet / actionkamera

GoPro Hero Black 13 & nya Hero släppta – får nya funktioner

GoPro släpper en förbättrad version av sin actionkameramodell: GoPro Hero Black 13. Samtidigt släpps även modellen "Hero" i kompakt format.

Actionkameran GoPro Hero Black 13 har nu släppts, och bygger till mångt och mycket på den tidigare versionen GoPro Hero Black 12. Bland annat är sensorn samma på 24,7 megapixlar för video och 27 megapixlar för stillbild, liksom utförandet i designen. Samtidigt släpps även den mindre versionen med namnet GoPro Hero.

GoPro Hero Black 13.

Bland förbättringarna hos Black 13 hittar vi magnetiskt fäste och möjlighet till att fästa tre nya linser, samt ett förbättrat batteri med upp till 10 procent bättre batteritid.

Hero 13 Black har stöd för inbyggd brusreducering och kan spela in HLG HDR-video och 10-bitars video i G-Log. Nytt är “burst slo-mo”-läget som kan spela in video i 720p med upp till 400 bilder per sekund samt 5,3K/120p. 

Kameran har också fått det snabbare Wi-Fi 6 istället för det äldre Wi-Fi 5 hos föregångaren med upp till 40 procent snabbare överföringshastigheter.

GoPro Hero.

Kameran har även funktioner för filmning med anamorfiska objektiv, stöd för HyperSmooth 6.0-videostabilisering, 360-Horizon Lock för raka horisonter trots rotation vid inspelning samt möjlighet att ladda upp material till molnet automatiskt.

Nya kameran GoPro Hero är den minsta kameran hittills, med en vikt på endast 86 gram. Kameran kan spela in video i 4K/30p samt 2,6K/60p och ta bilder i 12 megapixlar samt laddas via USB C. GoPro hero har Hypersmooth video men reducerade videomöjligheter med maximal bitrate på 50 megabit/s och video i 8 bitar, samtidigt som den saknad HDR, webkameraläge och andra inställningsmöjligheter. Objektivet har en brännvidd motsvarande utsnittet för 15mm i småbildsformat.

GoPro Hero 13 Black har ett rekommenderat pris på 5 490 kronor inklusive moms. Den mindre GoPro Hero har ett rekommenderat pris på 2 790 kronor inklusive moms.

S