Hollyland Lark M2 – 9 gram minimikrofon för vloggare

Den lätta minimikrofonen passar de som vill ha bättre ljud än kamerans inbyggda.

Videotillbehörstillverkaren Hollyland släpper nu en ny uppdaterad version av sin lätta mikrofon – Hollyland Lark M2. Med en vikt på endast 9 gram är det enligt dem själva världens lättaste mikrofon.

Lark M2 passar de som reser, vloggar eller enkelt behöver få bättre ljud som tar liten plats, jämfört med kamerans inbyggda mikrofon. Enheterna består av två sändare och en mottagare för Lightning, USB C och vanligt 3,5mm-kontakt. 

Sändaren har ett clip-on, halsrem eller kan bäras med magnetfästet. Ljudet som stödjs är 48 kHz/24-bitar och mikrofonen har ett signal/brus-förhållande på 70 dB. Högsta volym som kan hanteras är 115 dB. Den har även inbyggd brusreducering och möjlighet att styra telefonen för att starta eller stoppa videoinspelningen via sin kontroll.

Mikrofonen har en räckvidd på upp till 300m vid fri sikt och 60m vid icke-fri sikt (40m för kameraversionen). Mikrofonerna levereras i ett praktiskt skyddsfodral som också fungerar som laddningsstation. Mikrofonerna har en drifttid på ca 10 timmar (mobilversionen) och fodralet har kapacitet att ladda båda sändarna två gånger.

Hollyland Lark M2 finns tillgänglig nu. Rekommenderat pris inklusive moms är:

  • Hollyland Lark M2 Combo: 2 499 kr
  • Hollyland Lark M2 USB-C 1 899 kr
  • Hollyland Lark M2 Lightning 2 099 kr
  • Hollyland Lark M2 Camera 2 199 kr