Nyhet

Kändisauktion hjälper Kenya

Persbrandt, Lena Endre, Ola Lindholm, Foppa och en hel del svenska kändisar har det senaste halvåret tagit plats framför två Århusfotografer och deras kamera. Nu ska bilderna auktioneras ut till förmån för Kenyanska barn.

Publicerad

Det var ett drygt halvår sedan som Annika Persson och Sofia Zimmer bestämde sig för att ge Kenya en hjälpande hand.

-Vi har länge tänkt att vi som fotografer vill hjälpa till med någon sorts bistånd. Eftersom kändisar alltid säljer fick vi den här idén, sa de två fotograferna vid starten i februari.

mikaelpersbrandt.jpg

Sedan dess har 19 svenska kändisar avporträtterats i svartvitt. På måndag hålls vernissage på Berns salonger i Stockholm och bilderna auktioneras ut med utropspriset 10 000 kronor. Målet är pengar till att bygga en förskola i Jimba i Kenya.

-Vi räknar på byggkostnader på 150 000 kronor, men alla pengar går oavkortat till projektet och får vi in mer kommer vi också bygga en sjukstuga och en matsal, förklarar Sofia Zimmer.

olalindholm.jpg

Biståndsprojektet görs i samarbete med organisationen Hoppets stjärna samt hälsohemmet Masesgården i Leksand. Auktionen pågår fram till den 30 oktober klockan 24.00 och fram till dess kan bilderna beskådas på Berns.

lenaendre.jpg

Läs mer HÄR