nyhet / Objektiv

Sigma 28–45mm F1,8 DG DN | Art kommer i cinema-version

Det nyligen släppta Art-objektivet kommer få egenskaper som filmaren vill åt när det släpps i en ny cinemaversion.

"Världens första fullformatszoom med en konstant maximal bländare på F1.8", meddelade Sigma när de i början av juni i år släppte ett nytt objektiv i Art-serien: Sigma 28–45mm F1,8 DG DN | Art för fattningarna Sony E och L-Mount.

Nu meddelar Sigma att man utvecklar en prototyp av en cinemaversion av just detta objektiv, som ska få en del eftertraktade funktioner hos cinemafotografer. Bland annat ska det kommande objektivet ha en fokusring med distansskala, bländarring som går att justera för att fungera steglöst utan klick. 

Dessutom ska objektivet ha autofokus, något som vanligvis inte är prioriterat hos renodlade cinemaobjektiv då de vanligtvis används med manuell fokusering via annan utrustning genom fokuskuggar.

Även om vi inte vet någon tidsplan över när cinemaversionen av Sigma 28–45mm F1,8 DG DN | Art kommer finnas tillgängligt, så meddelar Sigma att de kommer visa upp en prototyp på IBC, "International Broadcasting Convention" som är en utställning och mötesplats för video, utrustning och journalistik. 

S