nyhet / objektiv

Tamron 90mm F/2.8 Di III Macro VXD nu i spegellösa versioner

Det populära makroteleobjektivet släpps nu för Sony E och Nikon Z.

Nya Tamron 90mm F/2.8 Di III Macro VXD i fullformat släpps nu med Nikon Z-fattning samt Sony E-fattning. Objektivet har varit populärt för sina makroegenskaper och skärpa.

Längden på objektivet är 126,5 mm för Sony-versionen och vikten är 630 respektive 640 gram. Precis som tidigare objektiv har även denna version en kontakt för mjukvaruuppdateringar och olika inställningar som kan göras via dator.

Exempelbilder

Avbildningsskalan på 1:1 och närgränsen på 0,23 m gör att objektivet är bra för makrofotografering samt flatfield-fotografering, för att fånga exempelvis konstverk, dokument och produkter med skärpa över hela bildytan. Objektivet har 12-bladig cirkulär bländare för mjuk bokeh, som även ger 12-strålig “starburst”-effekter vid fotografering av punktljuskällor. Filterdiametern är 67 mm.

Rekommenderat pris är 7 999 kronor inklusive moms för både Sony E- och Nikon Z-versionerna. Objektivet börjar levereras i oktober 2024.

Pressmeddelande: Tamron 90mm F2.8 Di III Macro VXD

Nya Tamron 90mm F/2.8 Di III Macro VXD är ett mångsidigt makroobjektiv som är utformat för både Sony E-mount och Nikon Z-mount spegellösa fullformatskameror. Det ger enastående bildkvalitet med 1:1 avbildningsskala, vilket gör det perfekt för närbildsfotografering och porträtt.

1979 introducerade Tamron sitt första 90 mm makroobjektiv, SP 90 mm F/2,5, som revolutionerade makrofotograferingen med sin överlägsna bildkvalitet och fantastiska bokeh. Med smeknamnet "Tamukyu" bland fotografer, har Tamrons makroserie med 90mm-objektiv sedan dess utvecklats med en rad hyllade modeller, inklusive SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 VC USD 2016. Nu, 45 år senare, lanserar Tamron den senaste spegelfria versionen som kombinerar klassisk prestanda med banbrytande teknik.

Överlägsen optisk prestanda: Det nya makroobjektivet 90 mm F/2,8 har precis som tidigare versioner en exceptionell bildkvalitet. Med 15 element i 12 grupper, inklusive fyra LD-element (Low Dispersion), minimerar objektivet effektivt sfäriska och kromatiska aberrationer, vilket ger skarp upplösning över hela bildrutan. BBAR-G2-beläggningen minimerar ghosting och flare och ger skarp detaljskärpa även i motljus. Objektivet ger vackert mjuk bokeh och slående motivisolering, perfekt för både porträtt- och makrofotografering.

Makroprestanda med hög precision: Med en avbildningsskala på 1:1 och en närgräns (MOD) på 0,23 m är objektivet utmärkt för makrofotografering. Det är väl lämpat för s.k. flatfield-fotografering, vilket gör det idealiskt för att fånga konstverk, dokument och produkter med skärpa över hela bilden och jämn belysning.

12-bladig cirkulär bländare: Tamrons första 12-bladiga cirkulära bländare någonsin ger en fantastisk cirkulär bokeh, även vid stora bländaröppningar. Denna unika design skapar också vackra 12-stråliga “starburst”-effekter vid fotografering av punktljuskällor.

Kompakt och lätt: Med en längd på endast 126,5 mm (Sony) och en vikt på 630 g är objektivet utformat för att vara lätt att bära med sig och använda. Det kompakta objektivet möjliggör enkel och bekväm hantering, vilket gör det idealiskt för fältarbete och resor.

Avancerade funktioner för mångsidighet: Objektivet är utrustat med Tamrons linjära fokusmotor VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) och erbjuder snabb, exakt och tyst autofokus. Objektivet har också en Focus Limiter-switch för snabbare fokusering, en Focus Set-knapp för funktionsanpassningar och är kompatibelt med Tamron Lens Utility för uppdatering och anpassning av programvaran.

Slitstark konstruktion: Objektivet är byggt för krävande miljöer med fukttålig konstruktion och en fluorbeläggning som skyddar det främre elementet från smuts, vatten och olja, vilket garanterar tillförlitlighet i fält.

Nytt motljusskydd: 90mm F2.8 Macro levereras med ett nydesignat motljusskydd med en lucka för enkel filterjustering. Detta gör att fotografer kan rotera filter som PL och ND utan att behöva ta bort motljusskyddet, vilket löser ett vanligt problem.

Priser och leverans

Det nya objektivet kommer att börja levereras i oktober 2024.

Rekommenderat försäljningspris är:

Tamron 90mm F/2.8 Di III Macro VXD Sony E SEK 7.999;-

Tamron 90mm F/2.8 Di III Macro VXD Nikon Z SEK 7.999;-

För ytterligare information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

Viktiga specifikationer:

Riktig makro 1:1 för detaljerade närbilder

Vacker, mjuk bakgrundsbokeh tack vare en 12-bladig cirkelformad bländare

Kompakt och lätt design för enkel hantering och bärbarhet

Snabb och exakt autofokus för smidig fotografering

Fuktresistent konstruktion för ökad hållbarhet i utomhusförhållanden

Kompatibel med spegellösa fullformatskameror med Sony E-mount och Nikon Z-mount

67 mm filtergänga som de flesta andra Tamron-objektiv