NYHET / Programvara

Adobe Premieres "Generative Extend" förlänger dina klipp med AI

Har du filmat för kort? Nu kan Adobe Premiere förlänga dina klipp genom att skapa videoinnehåll med upp till två sekunder – utan att det syns.

Adobe MAX är över, och flera nyheter och uppdateringar till program som Photoshop och Lightroom kan redan hittas i de nya uppdateringarna för 2025-versionerna, något vi skrev om i denna artikel.

Funktionen som många talade om efter eventet var "Generative Extend", eller "Generativ förlängning", som låter dig förlänga dina videoklipp som är inspelade i 720p eller 1080p, med upp till två sekunder – eller ljud upp till 10 sekunder. Funktionen finns nu tillgänglig via Adobe Premiere Beta.

AI-funktionen innebär att man genom verktyget kan klicka och dra i kanten för ett klipp man monterat på tidslinjen, och förlänga händelseförloppet med upp till två sekunder, något som sker genom generativ AI. Varje videogenerering sparas i en speciell mapp, och om det är något som blir konstigt i videosekvensen man genererat är det bara att generera igen, det blir olika resultat.

All data och information som läggs till skapas då ur det egna klippet, och ingen data från det använda klippet ska användas för att träna Adobes modeller, meddelar företaget.

Funktionen gör att du som behöver missat filma tillräckligt länge eller helt enkelt behöver några fler sekunders sekvens nu kan få detta utan att behöva filma om. Hur resultatet blir kan du se i filmen här ovanför.

S