nyhet / Objektiv

Canon RF 28-70mm f/2,8 IS STM – ljusstark & lätt normalzoom

Med en vikt på 490 gram och bländare på f/2,8 passar fullformats-objektivet för det mesta.

Canons nya RF 28-70mm f/2,8 IS STM kan användas för det mesta, och har en genomgående bländare på f/2,8 genom hela brännviddsspannet. Vikten har hållits nere, vilket gör att den kvalar in på 490 gram. Längden är 93 mm.

Objektivet blir det andra vädertätade objektivet för RF-fattningen som inte är L-klassat, efter Canon RF 200-800mm f/6,3-9 IS USM. Om detta är början på en trend eller inte vet vi inte.

Bildstabiliseringen kompenserar för 5,5 steg och tillsammans med kamerahus med inbyggd IBIS blir den 7,5 steg. Närgränsen är 0,27 mm i vidvinkelläget och autofokusmotorn är en tyst STM-motor. Objektivet har 9 bländarlameller.

Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild

Canon RF 28-70mm f/2,8 IS STM har ett rekommenderat pris på 16 399 kronor inklusive moms. Objektivet börjar säljas under oktober 2024.

Pressmeddelande: Canon öppnar upp nya kreativa möjligheter med lanseringen av RF 28-70mm F2.8 IS STM – en kompakt och lätt zoom med ljusstark bländare

Canon lanserar idag RF 28-70mm F2.8 IS STM, ett zoomobjektiv med ljusstark bländare. Ett idealiskt val för alla som vill bli ännu mer kreativa, få bilder med högre kvalitet och en zoom som är smidig att bära med sig och hantera. Det nya lätta objektivet är det perfekta steget uppåt för fotografer som vill uppgradera sina kameraväskor, bredda sina kreativa möjligheter och lyfta förmågan för storytelling.

RF 28-70mm F2.8 IS STM är framtaget för många olika fototillfällen, från porträtt till gatubilder och resor. Fotograferna kan ta porträtt med vackra, suddiga bakgrunder i alla ljusförhållanden. Den ljusstarka bländaren f/2.8 är perfekt för fotografering i svaga ljusförhållanden och fångar allt från avtagande ljus under den ”blå timmen” till inomhusscener i dämpat ljus. RF 28-70mm F2.8 IS STM levererar utsökt bildkvalitet och använder EOS R-systemets fördelar, som den bredare fattningen och Canons välkända optiska tekniker. Objektivet är konstruerat med pålitlighet i åtanke, speciellt i tuffa förhållanden. Det är vädertåligt och kan även ta sig an mer utmanande äventyr med sin optiska bildstabilisering på upp till 5,5 steg1 .

Objektivets längd är endast 92,2 mm när det är helt indraget och det väger 490 gram – ett av de lättaste i sitt slag. Med en markant viktminskning jämfört med tidigare objektivalternativ förtjänar det en permanent plats i alla kreativa storytellers kameraväska. Med kapacitet för snabba justeringar av slutartid, bländare eller ISO genom den flexibla fokus-/objektivringen ges fotografer på språng möjlighet att kunna fördjupa sig i själva ögonblicket.Tillsammans med alla Canons fullformatskameror i EOS R-serien, till exempel EOS R8, är objektivet ett lätt, resevänligt alternativ med överlägsen prestanda i svagt ljus och möjlighet att fånga vardagens ögonblick med enastående klarhet och stort djup.RF 28-70mm F2.8 IS STM kommer att finnas tillgängligt från och med oktober 2024 med ett rekommenderat pris inklusive moms på 16 399 kronor.

Mer information om objektivet finns på:

https://www.canon.se/lenses/rf-28-70mm-f2-8-is-stm/

1 Uppmätt enligt CIPA 2024-standard. Mitten 5,5 steg (lutnings-/krängningsriktningar) med en brännvidd på 70 mm när en EOS R8 används. Koordinerad kontroll med inbyggd bildstabilisering x optisk bildstabilisering ger en bildstabiliseringseffekt på 7,5 steg (mitten) och 7,0 steg (hörn) (lutnings-/krängningsriktningar) med en brännvidd på 70 mm när EOS R1 används.