programvara

Nikon släpper LUT för N-Log tillsammans med RED

I mars skrev vi om Nikons köp av cinemaföretaget RED – nu kommer den första gemensamma nyheten.

I mars skrev Kamera & Bild om Nikons köp av cinemaföretaget RED, något som enligt Nikons vd skulle leda till en större satsning på företagets cinemaprodukter. Nu ser vi den första frukten av samarbetet: möjligheten till LUT-tabeller som skapats för Nikons kameror i samarbete med RED.

RED har gjort sig kända för sina cinemaprodukter och sin patenterade färgteknik, något som Nikon nu kan använda i sina kameror. Fyra nya LUT-tabeller har släppts, som kan skapa specifika färggraderingar av filmsekvenser inspelade i N-Log med Nikons spegellösa kameror.

LUT-tabellerna kan även användas för att förhandsgranska resultatet på extern bildskärm, något som gör att man snabbare och enklare kan se ungefär hur slutresultatet kan bli. Genom att använda LUT kan man skapa en stil som kan jämföras med filmsekvenser som har filmats med filmkameror från RED när man jobbar med N-Log-filmsekvenser på Nikons kameror.

Achromic LUT har en rad innovativa funktioner och kan användas för att ge filmsekvenser en monokrom effekt med låg kontrast samtidigt som texturdetaljerna bevaras, vilket skapar en mjuk och elegant stil med en klassisk känsla. 

LUT:en Film Bias kan man sedan ge sina N-Log-filmsekvenser en varm, filmliknande estetik med balanserade färger och naturliga hudtoner. Detta skapar en subtil kontrast som ger filmsekvenserna en sofistikerad karaktär.

LUT:en Film Bias Bleach Bypass ger en omättad stil med hög kontrast inspirerad av filmtekniken Bleach bypass, vilket ger filmsekvenserna en grov, bleknad känsla.

LUT:en Film Bias Offset som ger en filmliknande värme och mjukhet genom sin unika kombination av färgkorrigering och kontrastjustering, vilket lyfter användarens innehåll.