nyhet / mobilfoto

Ta selfies som Barbie – i 0,3 MP med nya retromobilen Barbie Phone

I Barbies värld är det mesta rosa – så även hennes telefon. Med den kan du bland annat ta selfies i retroupplösningen 300 kilopixlar.

Som ett skämt, men ändå inte. Med fenomenet "Barbenheimer" som myntades i samband med det samtidiga släppet av filmen Oppenheimer och Barbie, blev hypen extraordinär kring den rosa färgen – och varför då inte göra en retroinspirerad foldup-telefon likt de klassiska Nokia-telefonerna?

HMD Global licensierade Nokia och har även skapat den Barbie-mobil som nu officiellt lanserats: Barbie Flip Phone. Färgen råkade bli rosa, och telefonen är en knapptelefon där du slipper använda sociala medier – samtidigt som du alltid får ett meddelande från Ken.

Telefonen kan ses både som ett PR-jippo, som ett skämt, men även som en markering mot dagens användning av sociala medier och ständiga flöde av bilder och filmer som laddas upp på olika nätverk – något som många gånger leder till både stress och kan påverka framförallt ungdomars välmående.

Utbytbara skal, bärrem med pärlor och möjlighet att både ringa, skicka sms och surfa med webbläsaren Opera Mini. Men kanske bäst av allt: möjligheten att ta selfies i 0,3 megapixlar med den inbyggda kameran.

Barbie Flip Phone finns att köpa nu till ett pris på 1500 kronor inklusive moms.