Nyhet / AI & Generativ AI

Testa skapa AI-bilder själv med Midjourneys nya hemsida

AI-tjänsten Midjourney har nu tagit steget från Discord till en egen hemsida – där du nu kan testa generera 25 AI-bilder utan kostnad.

Den generativa AI-programvaran för bilder, Midjourney, har Kamera & Bild skrivit en hel del om, tillsammans med andra system för generativ AI. Midjourney har tidigare huserat på en Discord-server, något som krånglat till det för de som bara snabbt vill testa funktionaliteten utan att installera program eller appar.

Nu har Midjourney däremot lanserat sin hemsida på webben, där du enkelt kan skapa ett konto eller logga in för att generera bilder. På länken till www.midjourney.com ser du nu de senast skapade bilderna av andra användare, samtidigt som du som ny användare själv får 25 bilder att skapa själv.

Genererad med Midjourney.
Genererad med Midjourney.
Genererad med Midjourney.

Du som redan har ett konto kan logga in samma väg för att se dina tidigare genererade bilder eller skapa nya, precis som på Discord-kanalen.

Diskussionen fortgår däremot kring hur Midjourney tränats, där flera kreatörer nyligen gått samman för att stämma Midjourney för att ha tränat sin modell på upphovsrättsskyddat material.

Nyligen var Facebook i samma blåsväder, där de hade en deadline för sista dag att exkludera ditt skapade material på plattformen, inför deras kommande träning av deras AI-modeller. Träningen sköts upp då EU-kommissionen ansåg att Facebook vilselett användarna med luddiga beskrivningar om vad man faktiskt gick med på i villkoren.

Här kan du läsa mer om AI och generativ AI.