ASTROFOTO

Visa oss dina bilder på norrskenet & meteorregnet Perseiderna

Norrsken med en perseid som brinner i jordens atmosfär.

Gårdagskvällen och natten till idag bjöd på både meteorregn och norrsken – fick du några bilder? Skicka in dina bästa bilder till oss så visar vi några på kamerabild.se!

Var du ut i går kväll och fotograferade? Eller kanske till och med uppe hela natten? Bra – då är chansen stor att du fått en finfin bild på norrsken eller en perseid – eller båda – med din kamera eller mobiltelefon! 

Under natten var det nämligen en kavalkad av både meteorregnet Perseiderna som vi hintade om i vår artikel om det kommande himlafenomenet. Det vi inte kunde sia om var att vi även skulle få norrsken över hela landet, något som gjorde att många gick ut för att skåda den vackra kombon.

Kamera & Bild var så klart ute och följde stjärnhimlen, något som till slut gav en bild med både norrsken och en "perseid" i samma exponering strax efter midnatt. Vädret var över lag klart och norrskenet dansade vackert och intensivt samtidigt som en del sjärnfall gick att skåda. Har vi tur kan det även bli en repris ikväll 13 augusti – så ut och titta och följ utvecklingen i Facebook-gruppen Norrsken för fler uppdateringar.

Har du själv fotograferat några fina bilder från kvällen?

Nu söker vi efter dina bilder från kvällen och natten – ladda upp bilder i formuläret nedan så kommer vi på redaktionen att publicera några favoriter här på kamerabild.se! 

(Inskickade bilder kommer endast användas till artikeln där vi visar upp utvalda bilder, såvida du inte anger din Instagram-användare då vi även kan komma att publicera och tagga din bild på vår Instagram-sida. Du får även vårt nyhetsbrev till din epost.) 

Passa även på att läsa vår artikel "8 snabba tips för bättre norrskensbilder"!